2022 yılında neler bekliyorum ve nasıl bir yıl olsun istiyorum?

Sevgili Dostlar,

2020'ye kaç gün kaldı diyorsanız gerim sayım günler kalmıştı, herkes Eminönü tarafına gider, orada ''Nimet Abla Milli Piyango'' bayisine gittiğinizde 50'den fazla kuyruklar oluyor, herkes yılbaşı çekiliş milli piyango bilet almak için dakikalardı sıra bekler ve bileti alırlar.

- Yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye 120 Milyon TL ne demek!

Vay canına büyük bir ikramiye kazanacak ve bu parayı düşününce millet ne hayaller kuruyordu. 7 rakamlı sayı tutan kim kazanan olursa alıyordu ve tüm insanlar sadece bir kişiye kazandığı için çok büyük hayal kırıkları yaşıyorlardı.

Üzülmeyin! 

Milli Piyango kazanamazsınız canın sağ olsun! Belki her sene de kim şansı varsa milli piyango ikramiye çıkar o yüzden çok büyük hayal kırıklığı ve üzüntüye girmeyin.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz bir yılbaşı tablosudur ve Amerika Birleşik Devletlerinde çekilmiştir. Bilirsiniz en güzel yılbaşı süslemeleri görmek için yeni yıl Noel filmlerinde görebiliyorsunuz. Mesela Noel filmleri izlemek bile gerçekten çok romantik oluyor, örneğin salona yılbaşı ağacı süsledikten sonra Noel battaniyesi alıp koltuğa oturduğunda eline sıcak çikolata alıp Netflix'te Noel romantik filmleri izleyebiliyor ve mutlu oluyorsunuz işte ben de böyle şeyleri çok seviyorum, her senede bir Noel filmleri izlemek bambaşka oluyordu.

Peki arkadaşlar konuya gelelim; 2022 yılında nasıl bir yıl olsun istersiniz?

Her senede aynı şeyi yaşıyor musunuz yoksa aynı şeyleri yaşamak istemiyorsunuz?

Mesela bunun tersi olarak olumsuz şekilde soralım; Her senede aynı şeyleri yaşamak istiyor musunuz?

Mesela ''Her senede aynı şeyleri yaşamak istiyor musunuz?'' dediğimde şunu demek istedim; bir insan hayatı ile küsen, bağlantısını kopan ve kendi dünyasında karamsar olan, barışık olmayan sevgisi kaybetmiş hiçbir şeye umurunda olmayan bir insan olmak mı istiyorsunuz yani her senede hep aynı şeyi yaşamak mı istiyorsunuz?

Bunun gibi birçok insanlarla karşılaştım, bu dünyayı sevmeyen bu dünyada yaşamak istemeyen, kendi inancını kaybeden insanlar ve özellikle yılbaşı kutlamak istemeyen nadir bir insanlar vardır!

Dediğim gibi her senede aynı şeyi yaşıyorsanız bu sizin elinizdedir, kimse sizi kısıtlamıyor kimse sizi hayatını engellemiyor ve bunu siz yapıyorsunuz. Tekrar söylüyorum bu herkes için söylemiyorum sadece kendi dünyasını kapatan kendi hayatını yaşamak istemeyen insanlar hakkında bahsediyorum. 

Üzgünüm, bu dünyada böyle yaşadığınız için kendini bir değişimine izin verin, hayata barışık olun. Aynı şeyi yaşamak istemiyorsanız kafanızda bir sürü olumsuzlukları, depresyon ve korku düşüncülerinizi hatta psikoloji etkisi yaşadığınız için artık bunları bir kenara bırakın ve yaşınız ilerliyor o yüzden değişime izin verin, kendinize inanın, kendinize güvenin ve size üzen insanlardan uzak durun, her senede yeni hayat bir hayat kurun eğer bir gün bunu düşündüğünde neden kendime izin vermediğim diye pişman olmanızı istemiyorum. 

Biliyorsunuz her sene değişiyor, küresel ısınmalar, doğal afetler değişiyor ve insanlar da bile değişiyor. 

Kendinize şunu söyleyin; ''Ben 2022 yılında kendime güveniyorum, başarıya inanıyorum asla umudumu kaybetmeyeceğim, mucizelere inanıyorum, bu hayatı yaşamak benim hakkımdır, istediğim hayatı ben seçiyorum, ben iyi bir insan olmaya çabalayacağım, hatalarım varsa ders alacağım. Ben 2022 yılında güzel bir yıl olacağına inanıyorum. Ben kendimi seviyorum.'' diyebilirsiniz.

2020 ve 2021 yılında bu dünyada ne neler olduğunuzu biliyorsunuz Covid-19 vakalar devam ediyordu hepimiz için çok mutsuz ve umutsuz bir yıl oldu; sevenlerim, çevrelerim bazıları virüsten dolayı öldüler, ölenlerin başı sağ olsun ve benim sevenlerim bile virüsten öldüler o yüzden sizin de aynı üzüntüyü ve aynı acıyı ben de yaşıyorum.

2022 yılında mutlu olmak için mutlu olabileceğin şeyleri yapın, neşelenmek mi istiyorsunuz neşelenin, heyecan ve macera yaşamak mı istiyorsunuz onu da yapın, etkinliklere, konserlere, tiyatrolara bile gidin ve hep ümitsiz olmayın hatta çevre edinin mesela yeni insanlar edinin.

Biliyorum hepinizin tek korkusu ise; döviz kurlar sürekli yükseliyor ve bu ülkede gittikçe enflasyon yükseliyor, kiralık ve satılıklar artıyor, gittikçe pahalıya dönüyor bu yüzden hepimizin korkusu buydu. 

Para biriktirmek istiyorsanız; bir kumbara kutusu alın, gereksiz şeye harcamamak için bozuk metal para ve kağıt para koyabilirsiniz sonra kumbara kutusu dolduktan sonra İNG Bank'ta Turuncu Hesap açıp oraya para koyabilirsiniz, örnek verelim biriktirdiğiniz paraya göre değişebiliyor mesela para durumuna göre örnek verelim günlük faiz olarak ister 95 kuruş ya da 1 TL gibi kazanabilirsiniz veya hangi banka tercih ediyorsanız oraya koyabilirsiniz. Bazı insanlar gereksiz para harcayanlar vardı o yüzden para harcama alışkanlığınızı kurtulmak istiyorsanız kumbarada para biriktirin yani bir kumbaraya baktığınızda bir alışveriş kasası gibi düşünün sanki alışveriş yapıyormuşum gibi kumbaraya para koyun. Bir deneyin ve ilerleyen günlerde sıkıntılı olduğunda birden acil paraya ihtiyacınız olabilir o yüzden bankada biriktirdiğiniz hesapta sizin yardımınız dokunur.

Biliyorum, sizi anlıyorum; ben kumbara para koyamıyorum çünkü paramız yok ya da maaş alınca ödeyecek kısmı giderler çok olduğu için sıkıntılı yaşıyorsunuz anlıyorum ben sadece bir fikir söylemek istedim.

Ben her sene yılbaşında ne düşünüyorum ya da ne hissediyorum biliyor musunuz; Televizyonlarda gördüğünüz İstanbul Beyoğlu sokaklarında yılbaşı için millet sokaklara döküyorlar bazen olumsuz görüntüler de çıkıyor bazen de yılbaşı kutlama gösterisi için programları izliyoruz mesela yılbaşı akşamı evde yemekler yapılıyor, sevenler geliyor ve masaya geçip keyifle yiyorlar sonra da hediyeler kısmı geliyorlar ve böylece mutlu bir akşamı geçiyorlar diğer tarafta ise yılbaşı akşamı restoranlarda barlarda geçiriyorlardı. 

Ama benim üzüldüğüm şey var; yılbaşı akşamı hiç kutlamayan sokakta yaşayan kimsesiz aileler var, kış - soğuk - kar - yağmur demeden sokakta oturma bankında karton kutuyla uyuyan incecik kıyafetle yatan kimsesiz insanlar var. 

Diğer bir örnek daha verelim; kocasından şiddet gören kadınlar ise bu kötü acımasız kocalardan kurtulmak için kadınlar katil oluyorlar ve kadınlar ceza evine gönderiyorlar. Bir düşünsenize şiddet gören kadın bilerek kocasını öldürmüyor ki ama elinden başka bir kurtuluş bulamıyordu ve o çaresiz kadınlardan biri de hamile olanlar ve çocuklarıyla birlikte cezaevinde yaşayanlar var mesela örnek verelim kadın ceza evinde çocuklarıyla hiç yılbaşı nedir diye duygusunu yaşamayan  çocuklar var yani çocuklar televizyonda yılbaşını izliyorlar.

Of yazık değil mi bu masum çocuklara ve sokakta kimsesiz yaşayan ailelere çok üzülüyorum ve bunun için hep dua ediyorum.

Sizlere bir fikir vermek istiyorum; Eğer yılbaşında ikramiye kazanamadım diye üzülmeyin, siz belki gelecek sene kazanabilirsiniz diye düşünün ama bereketin bol olsun istiyorsanız bir hayır işin yapın mesela bu Aralık ayında yılbaşına gecesine gelmeden önce bir iyilik yapın; Kadın ceza evinde yatan minik çocuklara yılbaşı için küçük güzel bir hediyeler alın ve onları mutlu edin hatta onlara yılbaşı nedir diye duygularını yansıtın. Mesela evinizde hiç giyemediğiniz ya da ikinci el kıyafetleriniz varsa sokakta yaşayan kimsesiz aileleri verebilirsiniz böylece hayır dua kazanırsınız. Böylece 2022 yılında belki dilekleriniz kabul olur, en önemlisi ise en büyük hayır dua kazanırsınız çünkü işleriniz rahat gitsin, bereketiniz bol diye ve kaza belalardan sizi korusun diye söylüyorum çünkü ben böyle hayır işleri ve hayır duaları hep inanıyorum.

2022 yılında istediğiniz güzellikleri yaşamanızı, hiç mutlu olamadığınız anda birden mutlu olacağınız günleri, hiç beklemediğiniz güzel haberler gelmesini, sevdiklerinizle beraber mutlu bir günleriniz olacağını, bereketiniz bolluk olacağınıza, sağlığınız şifa bol olacağınıza, temiz bir dünya olacağınıza ve iyi bir yıl geçirmenizi diliyorum. 

2022 yılında hayalleriniz gerçek olsun!

Şimdiden yeni yılınızı kutluyorum, 

Sevginiz bol olsun.

Kocaman sevgiler.

Gürkan :)