Başkanım, öncelikle merhabalar. Gazetemize zaman ayırıp bizi geri çevirmediğiniz için teşekkür ederiz. Sorularımıza hemen geçmek istiyoruz.
1. Başkanım, Eyüpspor tarihinde ilk defa Süper Lig’de yer alıyor. Bu başarıyı nasıl yorumluyorsunuz?
Süper Lig, bizim için hayalini bile kurmadığımız bir şeydi. Yaklaşık 30 yıl Spor Toto 2. Lig’de mücadele ettikten sonra, Süper Lig çok uzak bir hayal gibi görünüyordu. Ancak, başkanımız Murat Özkaya ile birlikte göreve geldikten sonra, bu hayali gerçekleştirebileceğimizi gördük. Bu doğrultuda çok emek verdik. Bugün Süper Lig’de, bu hafta itibariyle 4. sırada yer alıyoruz, bu da bizi çok mutlu ve gururlu kılıyor. Ancak buraya kolay gelmediğimizi bildiğimiz için, bu durumu kaybetmemek adına elimizden gelen gayreti ve ciddiyeti göstermeye devam ediyoruz.
2. Arda Turan bir marka ve Eyüpspor’a kattıkları ve katkıları sizi açınızdan ne ifade ediyor?
Arda, Türk futbolunun en kariyerli oyuncusuydu. Arda Hoca, bir yıldız fenomeniydi. Kendisi, hoca olmadan önce de sempati duyduğumuz bir isimdi. Ancak, teknik direktörlük deneyimi yoktu, hatta yardımcı hocalık bile yapmamıştı. Biz ona güvenip, onu teknik direktör olarak göreve getirdik ve Arda Hoca, bizi istediğimiz yere taşıyarak bizi mahcup etmedi. Bu çok sevindirici bir gelişmeydi. Belki kariyerinde teknik direktör olarak çok daha iyi yerlere gelecektir. Bundan sonraki kariyerinde Eyüpspor’da ki deneyimi de önemli bir aşama olacaktır.
3. Transfer gündeminizde var mı ve listede hangi isimler bulunuyor? Bizlerle paylaşabilir misiniz?
Şu anda 8 numaralı mevkide sakatlık yaşayan oyuncularımız Fredrik Midtsjö ve Recep Niyaz var. Bu mevkiye transfer yapmayı düşünüyoruz. Bunun dışında da bazı bölgelerde transfer yapmamız gerekebilir. Ancak, ligin bitimine 3-4 hafta kaldı. İlk yarıyı tamamladıktan sonra teknik heyetle oturup planlamamızı yapacağız.
4. Galatasaray ve Eyüpspor maçında skor beraberlik oldu ve şüphesiz geceye damgasını vuran isim Kaleci Berke Özer oldu. Maça dair düşüncelerinizi alabilir miyiz?
Başkanımızın Galatasaraylı olması nedeniyle, 4-5 yıldır alt ligdeyken bile başkanımız Galatasaray maçlarında yer alıyordu ve şampiyonluk kutlamalarına katılıyordu. Bu duruma dair birçok eleştiri aldık, ancak bu eleştirilere saygı duyuyoruz. Biz de daha önce bu eleştirilere gerekli cevabı vermiştik. Ancak, objektif bakıldığında kamuoyu bu durumu tatmin etmemiş olabilir, bunu anlıyoruz. Ama art niyetli ve bel altı söylemlerle bizi rencide etmeye çalışan kişilere de, oyuncularımızın Galatasaray maçındaki puanla en güzel cevabı sahada verdiğini düşünüyoruz. Eyüpspor’a yakışan bir mücadele oldu.
5. Futbol camiasında örnek aldığınız biri var mı?
Dün akşam özel bir sohbette bahsettiğim gibi, Gençlerbirliği efsane başkanı rahmetli İlhan Cavcav’ın, Gençlerbirliği’nde oluşturduğu çizgi ve kulüp kültürü çok önemli bir örnek. Ben de kendi adıma İlhan Cavcav’ı örnek alıyorum.
6. Asıl konulardan biri ise sizin Eyüpspor için verdiğiniz maddi ve manevi destek. Sizin Eyüpspor ile aranızda oluşan bu bağ nedir?
Geçmişte, çocuk yaşlardan itibaren kulübün içindeydim. Top toplayıcılıktan başladım, altyapının her kategorisinde oynadım ve 23 yaşında futbol şube sorumlusu oldum. Son 16 yıldır da çeşitli aralıklarla, görevi bıraksam da, hayatımın büyük bir kısmında Eyüpspor futbol sorumlusu, as başkan ve 2. başkan olarak görev yaptım. En dipten aldığımız kulübü Süper Lig’e çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Bu noktada Başkanımız Murat Özkaya ile çok güzel bir birlikteliğimiz var. Kendisi bu başarıda, hedefin belirlenmesinde ve ekonominin oluşturulmasında çok büyük bir rol oynadı. Ben de as başkan olarak, kulübün bu noktaya gelmesinde gece gündüz demeden emek vererek büyük katkı sağladım. Şimdi, buradaki kalıcılığımızı sağlamak için gayret gösteriyoruz.
7. Süper Lig’de bu sene Eyüpspor nerede yer alır ve şampiyonluk yarışında sizce kim sona yaklaşır?
Sezon başından beri hedefimiz, Süper Lig’de kalıcı olmak. Kalıcılığımızı garanti altına aldıktan sonra, ligi bitirebildiğimiz en yüksek sırada tamamlamak istiyoruz. Bu 14. sıra da olabilir, Avrupa kupalarına katılmak da olabilir. 14. sırada olmak bizim için başarısızlık değil, ancak eğer Türkiye Kupası'nda final oynarsak, bu bizim için olağanüstü bir başarı olacaktır. Şampiyonluk yarışını kimin kazanacağı bizi ilgilendirmiyor. Bu rekabetin dışında kalıyoruz, hak eden ve iyi oynayan kazansın.
8. Başkanım, taraftarlar da bu gidişattan oldukça memnun. Siz, bu semt aşıklarını ve gittikçe artan sevgiyi nasıl yorumluyorsunuz?
Ben de bir taraftar olarak, taraftarın ne hissettiğini çok iyi biliyorum. Taraftarlarla aynı duyguyu yaşıyorum. Uzun yıllar 3. Lig’de ve 2. Lig’de mücadele etmiş bir kulüp olarak, büyük takımlarla ve büyük stadlarda mücadele etmek bizim için büyük bir gurur kaynağı. Eyüpspor olarak, semt takımı olarak büyük şehirlere ve Anadolu kulüplerine büyük saygı duyuyoruz. Süper Lig’de olmak, her gün ulusal basında Eyüpspor’un konuşulması, Eyüplüler ve camia için keyif verici bir durum. Ancak, tadını çıkarmak lazım, çünkü aksi takdirde Eyüpspor bir alt lige düşebilir. Tabii, futbolun içinde şampiyonluk da var, küme düşmek de var; ikisi de dünyanın sonu değil.
9. Süper Lig’de kalıcı olmak adına Eyüpspor’un kurumsal bir yapıya kavuşması için uğraştığınızı biliyoruz. Bu konuda yaptığınız çalışmaları sizin ağzınızdan duymak isteriz.
Süper Lig’in gelir-gider dengesi bellidir. Ekonomik anlamda, bu farkı çok açmak istemiyoruz. Maksimum gelirimizin yüzde 50’si ile finansal planlama yapmak istiyoruz. Sürdürülebilir bir ekonomi oluşturmak için kulüp başkanımız Murat Özkaya, kendi cebinden katkı sağlıyor. Zaman içinde yapmayı planladığımız şey, altyapıya ciddi yatırımlar yapmak. Bu hafta, 17 yaşındaki Hüseyin Baldır’ı oyuna aldık. Geçtiğimiz sezon ise Erencan Yardımcı’yı 4 milyon Euro’ya Hoffenheim’a sattık. Buradaki en önemli kalem, elimizde satılabilecek yüksek bonservis bedeli olan oyuncularımız olması. Ahmet Kutucu ve Berke Özer gibi oyuncularımız, satılabilecek oyuncular arasında yer alıyor. Süper Lig’de kalıcı olmak için gelir-gider dengesini tam anlamıyla oluşturabilmek adına, oyuncu satışı yapmamız gerekiyor. Bu sayede Süper Lig’de kalıcı olacağız. Eğer bunu başaramazsak, kalıcı olma şansımız yok. Her yıl, Murat Özkaya’nın cebinden 7-8 milyon Euro vermesi sürdürülebilir bir durum değil. 2 yıl içinde bu gelir-gider dengesini oluşturmayı planlıyoruz.
10. Kulübümüzün geleceğini emanet edeceğimiz yıldız adayı genç futbolcu kardeşlerimiz var. Yeni genç yetenekleri takip eden bir scout ekibiniz var mı?
Evet, yurtdışında tam zamanlı çalışan bir scout ekibimiz var. Ege bölgesinde, İç Anadolu’da ve İstanbul’da amatör altyapı yaş gruplarını takip eden 3 kişiyle toplamda 8 kişilik bir scout ekibimiz var. Bu ekibin başında, eski futbolcumuz ve eski teknik direktörümüz Hasan Çelik bulunuyor. Hasan Hoca, Eyüpspor efsanesi olarak, tamamen benim yönlendirmemle çalışıyorlar.