Ödem Attıran Çay Tarifi

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen vücutta ödem oluşumu ve ödem atmaya yardımcı besinler konusunda önemli bilgiler verdi. 1/10

29 Temmuz 2024 Pazartesi 10:55
3457 Okunma
Ödem Attıran Çay Tarifi

Ödem, vücuda giren suyun çıkan suya eşit olmama halidir. Diğer bir deyişle vücutta aşırı sıvının neden olduğu birikimdir.

Vücutta travmalar haricinde en çok eller, ayaklar, kollar, bacaklar ve ayak bileklerinde fark edilir.

Ödem sebepleri

Aşırı tuzlu yiyecek veya içecek tüketmek, çok uzun süre aynı pozisyonda oturmak veya yatmak, hamilelik, adet öncesi hormonal değişim, yüksek tansiyon ilaçları ödeme yol açabilir.Ödem bazı başka ilaçların yan etkisi olarak da ortaya çıkabilir. Steroidler, tiazolidinedionlar adı verilen bir grup diyabet ilacı, monsteroidal antiinflamatuar ilaçlar ve ödeme sebep olan östrojenler bu ilaçların başlıcalarıdır.

Ödem atıcı çay tarifi

Malzemeler:

-- Bir tutam mısır püskülü

-- Bir tutam kiraz sapı

-- 1 tatlı kaşığı yeşil çay

-- 1 litre sıcak su

-- 5 dilim elma

-- 3 adet taze kayısı

-- Bir tutam maydanoz sapı

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler sıcak suyun içinde 20 dakika bekledikten sonra tüketilebilir. Sağlıklı yetişkin bireyler için günde 2 su bardağı tüketilmesi yeterli ve uygundur.

DHA

Son Güncelleme: 29.07.2024 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24