1-      Ayhan Yalçıntaş sizi tanıyabilir miyiz?

1972 doğumluyum. Kadıkoy Anadolu Lisesi ve ITU Elektronik Mühendisliği eğitimleri sonrasında, 1996-2000 arası ABD’de işletme ve bilgi işlem sistemleri konusunda 2 ayrı master yapıp, calışma hayatıma bilgisayar programcısı olarak New Hampshire, ABD’de başladım. 2000’li yılların başında Uzel Grubu’nda kurumsal finans ve yatırımcı ilişkilerini yürüttüm. 2006 – 2009 arası Suudi Aramco/Sabic Şirketinin finans direktörlüğünü yaptım. Sonrasında 12 yıl Dubai’de çeşitli sektörlerde (banka ve sim kartı üretimi, havacılık) faaliyet gösteren şirketlerde CEO/CFO görevleri yürüttüm. 3 yılı aşkın bir süredir finans, iş yönetim konularında danışmanlık ve uygulama yaparken, bazı sektörlerde de uluslararası ticaret yapmaktayım.

2-      Yapmış olduğunuz mesleğinizden ve süreçlerinden bahsedebilir misiniz?

Meslegim çok farklı sektör ve iş disiplinlerini kapsayan dinamik bir kapsam ve süreçte aslında. Müşteri ve Pazar ihtiyaçlarına göre şekillenen, bilgi ve deneyimden kaynaklanan avantajlarımızı rekabet gücümüze yansıtarak evrilen bir yapıda diyebiliriz.

3-      Sektörünüzü nasıl değerlendirirsiniz?

Dubai merkezli çalıştığınız zaman, tüm Dünya’dan rekabete açık olmanız ve sürekli gelişim göstermeniz gerekmektedir.

4-      Yönetici olmak size ne ifade ediyor, Bir Yönetici nasıl olmalı?

Oldukca kişisel bir konu aslında, 10 yıllardan beri bu konuyla ilgili ciddi literatür oluşmuş durumda. Bence iyi bir yönetici, kaynaklarını, ekibini, ekosisteminde ki tüm etkenler dahilinde hedeflere en etkin ve hızlı götürebilen bir yaklaşım benimsemeli. İnsan psikolojisinden çok iyi anlamalı, değişkenlik gösteren şartlara göre cözüm üretebilmeli, kriz anlarında pozitif yaklaşımı bırakmayıp, suçlu aramak yerine, sistemin eksiklerini gidermeye odaklanmalı.

5-      Çalışma arkadaşlarınızı seçerken vazgeçilmez nitelikleriniz nelerdir?

Şeffaf olma, sonuç odaklılık, adaletli ve vicdan duygusu olması benim için en önemli kriterler.

6-      Sizce özel hayat iş hayatını etkiler mi?

Özel hayat ve iş hayatı birbirini kesinlikle çok etkiler. Birbirine olumlu ve olumsuz yansımalarının direkt olduğunu düşünenlerdenim.

7-      İlerleyen süreçlerde iş ya da özel hayatınızla ilgili planlarınız nelerdir?

Daha cok başarı kazanmak, daha çok insanın hayatına dokunup destek olabilmek.

8-      Genç girişimcilere karşı tavsiyeleriniz nelerdir?

Tecrübeli insanları dinlemekle beraber, kendi içlerinden gelen sese kulak versinler. Değişimin hızı artarak devam ediyor, yapay zeka ile iç içe bir iş hayatı bekliyor onları. Esas olan insanların temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmek, başarıya giden yolda sayısız başarısızlık olacağını unutmamak ve bununla baş edebilmek.