Başkan Özmen Nişancı Mahallesi sakinleriyle buluştu

19 Eylül 2024 Perşembe 15:30
5416 Okunma
Başkan Özmen Nişancı Mahallesi sakinleriyle buluştu

Başkan Özmen Nişancı Mahallesi sakinleriyle buluştu

“Yaşayan ve yaşatan katılımcı bir Eyüpsultan” vaadiyle yola çıkan Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, “Mahalle Buluşmaları”nda ilçedeki komşularıyla buluşup görüş, öneri ve taleplerini dinlemeye devam ediyor. Şeffaf, katılımcı ve ortak akılla şekillenen daha güzel bir Eyüpsultan için düzenlenen Mahalle Buluşmaları bu kez Nişancı Mahallesi’nde yapıldı.

Manzaram Eyüpsultan’da Nişancı mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Özmen, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayıp talep ve önerilerini not aldı.

“AYNI GÖZ VE GÖNÜL HİZASINDA OLMANIN GÜZELLİĞİNİ YAŞIYORUZ”

Mahalle sakinlerinden gelen soruları almadan önce yaptığı konuşmada mahalle buluşmalarında göz ve gönül hizasında temas kurmanın güzelliklerini yaşadıklarını ifade eden Başkan Özmen, “Burada güzel bir akşam olacağını biliyorum. Bundan önceki mahalle buluşmalarımızda da aslında hep o güzelliği yaşadık. Neyin güzelliğini yaşadık. Aynı göz ve gönül hizasında temas kurmanın rahatlığını ve güzelliğini yaşadık. Arada kimse yok. Arada belediyenin koca beton duvarları, kapıları yok; burada biz bizeyiz. Sitemleri, şikâyetleri, talepleri, iyi olanı, iyi olmasını istediklerinizi, sorunları, dertleri doğrudan konuşacağımız bir imkân bu.

Bunu yaparken de seçilmiş biri olarak ben burada olacağım. Yönetici ve bürokrat arkadaşlarım, başkan yardımcılarım, müdürlerimiz ve yöneticilerimiz de burada. Aynı zamanda aranızda oturan ve sizleri temsil eden meclis üyelerimiz var. Bugün burada hiçbir şeyi filtrelemeden sadece Nişancı mahallemizi konuşacağız. Buranın sokaklarını, taleplerini, beklentilerini konuşacağız. Buradaki herkesin mikrofonu alıp, kalbinden ne geçiyorsa paylaşmasını istiyorum” dedi.

“BU MASA SORUNLARI DİNLEME SAHADA ÇÖZME VE HESAP VERME MASASIDIR”

Mahalle buluşmalarının talepleri, sorunları dinleme, sahada çözme ve hesap verme yeri olduğunu dile getiren Başkan Özmen, sözlerine şöyle devam etti: “Burada aldığımız notlar ve verdiğimiz cevaplar bir bilgi havuzuna kaydediliyor sonrada bunları takip ediyoruz. Neyi yaptık, neyi yapamadık diye bakıyoruz; çünkü biz bu alana belki üç ay veya beş ay sonra yine geleceğiz. Bu bir kerelik bir toplantı değil; bunu her mahallemizde söylüyorum. Diğer yapacağımız toplantıda neyi ne kadar yaptık bunun hesabını vereceğiz. Bu masa dinleme, talepleri alma sonra bunları sahada çözme ve tekrar buluşup hesap verme masasıdır. Benim belediye başkanı olarak en büyük mesuliyetim yaptığım ya da yapamadığım sorgusuz sualsiz hesabını vermek. Ben ve arkadaşlarım başarılı olmak istiyoruz. Başarılı olmanın benim nazarımdaki tek kriteri de sizlerin kalbinde, gönlünde iyi yer etmek. Sizlere, Nişancı’yı, Eyüpsultan’ı daha yaşanabilir bir yer haline getirdi diye söyletebilmek.”

Başkan Özmen’in konuşmasının ardından programa katılan vatandaşlar söz alarak sorularını, talep ve önerilerini iletti. Başkan Özmen tüm soru, talep ve önerileri ayrı ayrı not alarak neler yapılabileceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 19.09.2024 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24