İSTANBUL'A SAĞANAK YAĞMUR GELİYOR.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre dün uyarıları yapılan sağanak yağış bugün geniş bir alanda etkili olacak. İstanbul ve Ankara çevrelerinde de kuvvetli sağanağın kendini göstermesi beklenirken rüzgar yer yer kuvvetlenecek.

11 Temmuz 2024 Perşembe 10:45
19866 Okunma
İSTANBUL'A SAĞANAK YAĞMUR GELİYOR.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair güncel tahminlerini yayınladı, birçok şehir için sağanak yağış uyarısı geldi. Önce Marmara'da etkisini göstermesi beklenen yağışların günün ilerleyen saatlerinde yurdun önemli bir kısmına yayılacağı tahmin ediliyor. 

Yağışlara rağmen sıcaklık değerleri mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

SAĞANAK UYARILARI SÜRÜYOR

Tahminlere göre bugün ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz’in iç kesimleri ile Rize, Ardahan, Kars çevreleri ve Trabzon'un doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul çevreleri ile Kırıkkale'nin kuzey kesimleri ve Ankara'nın kuzey ve doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor. 

Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

VALİLİK İSTANBUL İÇİN UYARI YAYINLADI

İstanbul Valiliği, bugün beklenen kuvvetli ve gök gürültülü sağanak için vatandaşları uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, kentte bugün yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini belirtildi.

Tahminlere göre, kentte saat 09.00-15.00 arasında yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Sözcü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24