Göz Doktoru Dilek Abul Sizler için Yazdı.

Göz Sağlığında Estetik ve İyileştirici Dokunuşlar: Oküloplastik Cerrahi

07 Ağustos 2024 Çarşamba 09:57
27674 Okunma
Göz Doktoru Dilek Abul Sizler için Yazdı.

Gözlerimiz, duygularımızı ifade etmenin ve dünyayı görmemizin kapılarıdır; zamanla yaş aldıkça çeşitli nedenlerle göz kapaklarımızın görüntüsü değişir. Tam da bu noktada, oküloplastik cerrahi devreye girer. Peki, nedir bu oküloplastik cerrahi? Oküloplastik cerrahi, göz kapakları, göz çevresi estetiği alanlarında uzmanlaşmış bir cerrahi disiplindir. Göz kapaklarının fonksiyonel sağlığını yeniden kazandırmak ve estetik görünümünü düzeltmek amacıyla gerçekleştirilen bu cerrahi işlemler, insanların hayat kalitesini önemli ölçüde artırır.

Örneğin, yaşlanma belirtileriyle birlikte sarkma ve torbalanma gibi sorunlarla karşılaşanlar için göz kapaklarının yeniden şekillendirilmesi ve gençleştirilmesi ‘üst ve alt kapak blefaroplasti ameliyatı’ ile mümkün olabilir. Bunun yanı sıra, doğuştan gelen veya travma sonucu oluşan göz kapaklarının deformasyonları da oküloplastik cerrahi ile düzeltilebilir. Bu operasyonlar, sadece estetik kaygıları değil, aynı zamanda göz sağlığını da olumlu yönde etkiler. Örneğin, aşırı sarkık bir üst göz kapağı görme alanını kısıtlayabilir ve bu durum günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir.

Oküloplasti Nedir ve Neden Yapılır? - Medicana

Cerrahi tekniklerle kombine edilen göz çevresi medikal estetik uygulamaları da (botoks, dolgu, göz çevresine özel mezoterapi gibi), çok daha etkili sonuçlar elde etmemize olanak tanıyor. Bu tür uygulamalar, tek başına da uygulanabildiği gibi bazı olgularda cerrahi müdahaleleri tamamlayıcı nitelikte olup, daha genç ve dinç bir görünüm elde etmek isteyen hastalar için ideal seçenekler arasında yer alıyor. Oküloplastik cerrahi, her geçen gün teknoloji ve yöntemler açısından ilerleme kaydediyor ve bu da hastalar için daha etkili ve güvenli çözümler sunuyor. 15 yıllık göz hastalıkları uzmanıyım ve mesleğimin son 7 yılında görev aldığım Göktürk Acıbadem Tıp Merkezi’nde genel oftalomoloji polikliniğine ilave olarak; sadece oküloplastik cerrahi ameliyat vakalarını yapmaktayım.

Bu alanda dünya çapında son dönemde kaydedilen yenilikleri yakından takip etmek, mesleki tecrübelerimi arttırmak ve paylaşmak için geçtiğimiz aylarda Amerika’da Missouri Üniversitesi'nde Oküloplastik Cerrahi Departmanı'nda görev aldım. Oküloplastik cerrahi uygulamaları geniş bir yelpazeye sahiptir ve her hasta için kişiselleştirilmiş çözümler sunabilir. Bu nedenle, göz sağlığınızla ilgili herhangi bir sorun yaşadığınızda, bir oküloplastik cerrahi uzmanından yardım almanız önemlidir.

Sağlıklı günler dilerim

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24