Göktürk'lüler Narin için Toplandı

Çocuk ve Kadın Cinayetlerine, Şiddete, Tacize, Tecavüze Karşı Göktürk'lüler Olarak Tepkimizi Gösteriyoruz.

15 Eylül 2024 Pazar 16:19
12499 Okunma
Göktürk'lüler Narin için Toplandı

Göktürk'ün En'leri Kulübü, Göktürk Anneleri, Göktürk Dergisi ve Göktürk'lülerin katılımları ile Narin için Özgecan Parkında toplanıldı. 

Henüz 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybından 19 gün sonra cesedinin bulunması tüm Türkiye’yi olduğu gibi biz Göktürklüleri de yasa boğdu. Bugün burada yine bir erkek tarafından katledilmiş sevgili “Özgecan Aslan”ın ismini taşıyan parkımızda, Göktürklü kadınların öncülüğünde duyarlı Göktürk halkı olarak Narin Güran’ın ve katledilen, taciz, tecavüz ve şiddete maruz kalan tüm çocuk ve kadınların yaşadıklarına dair tepkimizi kamuoyuyla paylaşmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Açıklanan verilere göre 2024 yılının ilk 6 ayında Türkiye’de 205 kadın cinayeti işlenmiş ve 117 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Yine 2024 yılının ilk 6 ayında 24 çocuk cinayete kurban gitmiş, bunların 17’si bizzat öz babaları tarafından katledilmiştir. Saatte 11 çocuğun cinsel istismara uğradığı bir ülkede yaşıyoruz. Yılda yüz binlerce kadın ve çocuğun hem psikolojik hem de fiziksel şiddete, tacize, tecavüze maruz kaldığını üzülerek takip ediyoruz.

Göktürk halkı olarak son zamanlarda mahallemizde de çocuklarımıza ve kadınlara yönelik sözlü ve fiziksel taciz vakalarının giderek arttığını gözlemliyor, gelişmeleri kaygıyla takip ediyoruz.

Bugün biz Göktürklüler bir çocuğun başına gelenin başka bir çocuğun daha başına gelmemesi için bir aradayız. Bugün biz Göktürklüler çocuk hakları için; tecavüzcülere, kadın katillerine gerçek adaletin tecelli etmesi talebimizi dile getirmek için bir aradayız. Bugün biz Göktürklüler “şiddetin dili, dini, ırkı, rengi, siyaseti yok” demek için bir aradayız. Bugün biz; “artık yeter, katili, tecavüzcüyü, suçluyu koruma, aklama, yargıla” demek için buradayız. Biz Göktürlüler siyasi ideolojilerden bağımsız sadece insan olduğumuz için buradayız. Biz Göktürklüler her şeyin farkında olduğumuzu söylemek için buradayız. Biz Göktürklüler burada olduğumuzu hem mahallemizde hem ülkemizde yaşanan taciz, tecavüz ve şiddet vakalarının sonuna kadar takipçisi olacağımızı, susmayacağımızı, Narin için adalet talebimizi sonuna kadar haykıracağımızı söylemek için buradayız.

Sevgili Narin’in yasını tuttuğumuz şu günlerde, kadınlara ve çocuklara karşı uygulanan şiddetin, tacizin, tecavüzlerin, kadın ve çocuk katliamlarının önlenmesi için herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Katledilen binlerce kadının, şiddete tanık olan hatta onlarla birlikte katledilen çocukların haklarının yasalarla güvence altına alınması, katillerin, taciz ve tecavüzcülerin bir an önce yakalanarak hak ettikleri cezaları almaları için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması elzemdir.

Söz konusu olan kadın ve çocukların şiddetsiz bir hayat sürdürme ve yaşama hakkıdır.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 16.09.2024 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24