E-sigaraya açık hava yasağı!

Avrupa Birliği, sigara yasaklarını açık alanları da kapsayacak şekilde genişletiyor. Nikotin içermeyen elektronik sigara gibi yenilikçi ürünler de yasak kapsamına alınıyor.

18 Eylül 2024 Çarşamba 15:24
843 Okunma
E-sigaraya açık hava yasağı!

Avrupa Birliği, 2009'da hayata geçirilen sigara yasaklarının kapsamını genişletme kararı aldı. Avrupa Komisyonu'nda görüşmelerine başlanılan plana göre pasif içiciliğe maruz kalan insanlar için önlemler alınacak. Plana göre ayrıca tütün yerine geçen ürünler ve elektronik sigara gibi likit ürünler de yasak kapsamında olacak.

E-sigaraya açık hava yasağı!

RESTORAN, DURAK, PARK...

Yeni yönergelere göre, restoran, bar ve kafelerdeki açık veya yarı açık alanlar sigara içilmeyen bölgeler haline gelecek. Yasak otobüs durakları ve havaalanlarında kapsayacak. İş yerleri, hastaneler, okullar, çocukların bulunduğu alanlar ve huzurevleri ile bağlantılı açık alanlarda da sigara içmek yasaklanacak.

E-sigaraya açık hava yasağı!

Çatı katları, balkonlar, verandalar ve teraslarda da sigara içmek yasaklanacak.

BİN 219 GENİ DEĞİŞTİRİYOR

Yasak planı tütün kaynaklı kanseri engelleme amacıyla hazırlandı. Daha önceki bir araştırmada elektronik sigaranın solunum yollarına ve hücre DNA'sına zarar verdiği; bin 219 farklı gende değişikliğe yol açtığını belirlenmişti.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 19.09.2024 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24