Mustafa Taviloğlu koleksiyonu Eyüpsultan’da sanatseverle buluşuyor

oleksiyoner Mustafa Taviloğlu'nun 50 yılı aşkın süredir biriktirdiği eserlerden oluşan "Taviloğlu Koleksiyonu: Bir Koleksiyoner Hikayesi"nin tanıtımı Artİstanbul Feshane'de yapıldı.

19 Eylül 2024 Perşembe 15:40
2418 Okunma
Mustafa Taviloğlu koleksiyonu Eyüpsultan’da sanatseverle buluşuyor

Tanıtım için düzenlenen programa İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen de katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Taviloğlu'nun 50 yılı aşkın koleksiyonluk hikâyesinde çok ciddi bir emeği var. Taviloğlu Koleksiyonu, gerçekten çok önemli bir çalışma ve bu süreçte olmamız bizi gururlandırıyor. Kendisi iş hayatında zaten çok önemli bir marka üretti. Aynı arzu ve emeği bu sergi için de ortaya koydu. İstanbul'a böyle bir koleksiyonu armağan ettiği için çok teşekkür ediyorum.”

GALERİ EYÜPSULTAN’DA DA ZİYARET EDİLEBİLECEK

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen ise sergi ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Yarım yüzyılı aşan birikimiyle Mustafa Taviloğlu’nun oluşturduğu “Bir Koleksiyoner Hikayesi” sergisinde 903 sanatçı ve 2 bin 412 eser yer alıyor. Bu muhteşem serginin tanıtımını Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla Artİstanbul Feshane’de gerçekleştirdik. 21 Eylül 2024’ten itibaren Belediyemizin sanat galerisi Galeri Eyüpsultan da dâhil olmak üzere İstanbul’da 7 ayrı mekânda ziyaret edilebilecek bu sergiye, tüm İstanbulluları bekliyoruz” dedi.

903 SANATÇININ 2 BİN 412 ESERİ, 7 AYRI MEKÂNDA SERGİLENECEK

Koleksiyonunun sergi sürecinde çok heyecanlandığını dile getiren Mustafa Taviloğlu şunları söyledi:

“Serginin arkasında büyük bir emek ve özveri var. Serginin oluşmasına birçok önemli insan katkı sağladı. Onlar olmasaydı bu işlerin altından kalkmam mümkün olmazdı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, İBB Miras ve Kültür AŞ'ye çok teşekkür ederim. Desteklerini hiç esirgemediler.”

Konuşmasında, sergi kapsamında toplam 903 sanatçının, 2 bin 412 eserinin 7 ayrı mekânda sergileneceğini belirten Taviloğlu: “Bu zor işi bitirebildiğimiz için çok mutluyum. Güzel bir süreç yaşadık ve bu önemli sergiyi açabildik. Niyetimiz elimizdeki eserleri bir defada sergileyebilmekti ve İstanbul'un farklı yerlerindeki mekânlarla birlikte bu mümkün hale geldi" diye konuştu.

“16 KONFERANS OLACAK, YAKLAŞIK 80 SANATÇI MİSAFİR EDİLECEK”

Taviloğlu, sergileme sürecinde birçok deneyime sahip olduğunun da altını çizerek, “Siz iyi olduktan sonra, yaptığınız işlerin fark edilmemesi mümkün değil. Bununla birlikte elbette farklı açılardan desteğe ihtiyacımız oldu. Bize bu süreçte destek olan birçok kurum oldu. Her birine teşekkürü borç biliyorum. Türkiye İş Bankası, İstanbul Resim Heykel Müzesi, Türk Hava Yolları gibi birçok önemli değerimiz bu süreçte bizimle oldular. Sergi boyunca 16 konferans olacak ve yaklaşık 80 sanatçımızı burada misafir edeceğiz. Sergi boyunca uluslararası boyutta önemli bir sürece şahitlik edeceğiz” dedi.

15 ARALIK'A KADAR 7 AYRI MEKÂNDA SERGİLENECEK

“Taviloğlu Koleksiyonu”, 15 Aralık'a kadar Artİstanbul Feshane, Galeri Eyüpsultan, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, İstanbul Sanat Müzesi, İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, Mecidiyeköy Likör Fabrikası ve Müze Gazhane'de ücretsiz görülebilecek.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24