Oyun Odası Dekorasyonu

Çocuklarımız için oyun alanı ve aktivite arayışına girdiğimiz bu mevsimlerde, hijyene önem veren anne ve babalarımız için evde çözümleyebileceğimiz oyun odası tasarımları örneklerine göz atalım. Bir oyun odası tasarlarken öncelikle düşünmeniz gereken şeyler vardır.

Birincisi; ne kadar alanınız var?
İkincisi; çocuğunuza zarar verebilecek keskin köşeler, kapılar, aydınlatma vs.
Üçüncüsü; hijyen.

Oyun odasını çocuğunuz gözünden görmeye çalışın.

Koşup oynayacağı alanları iyi hesaplayın.

Fiziksel ve zihinsel açıdan güçlenmelerini sağlayabilecek ve yeteneklerini keşfedebilecekleri alanlar oluşturun.

• Tasarım boyutunda çocukların kendi zevkleri doğrultusunda rahat edebilecekleri oyun odası tasarlamanız gerekir.
• Dekorasyon hem iç açıcı, hem de kullanışlı hazırlanmalıdır.Canlı iç açıcı renkler kullanılmalıdır. Bu alan oyun alanı olduğu için algısını açacaktır.

Yer zemini için antibakteriyel oyun halısı veya yumuşak zemin minderleri kullanılabilir.

Mobilya için imalat ettireceğiniz oyun kaydırağı, oyun konsolları, masa sandalye ve depolama bölümleri malzemeleri, organik boya ile hazırlanmış, özellikle yumuşak kenarlı ve çocuğa zarar vermeyecek şekilde tasarlanmalıdır.

Dolaplar duvara sabitlenmeli. Herhangi bir tehlike oluşturacak unsurları göz önüne almalısınız.

Dar bir oda içerisine çok sayıda eşya konulmaması gerekir. Düzen için çok sayıda depolama bölümleri oluşturulmalı. Sevecen ve derli toplu bir alan oluşturulmalıdır.Ağaç şeklinde eğlenceli raflar yaptırılabilir. Çocuğunuzu sevdiği oyun karakterleri ve içini açacağı çiçek desenleri duvara resim ettirilebilir.

Bunun için çok alternatifli duvar kağıtları mevcuttur. Üç boyutlu duvar kağıtları temiz ve güzel bir görüntü sağlayacaktır.