Robot Sophia'nın günlüğüne 900 bin TL!

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın sürpriz konuğu olan robot Sophia'nın sadece 3 günlük katılımı için 2.6 milyon TL'lik ücret ödendiği ortaya çıktı.

20 Eylül 2024 Cuma 11:51
3420 Okunma
Robot Sophia'nın günlüğüne 900 bin TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl 'teknoloji' temasıyla ve 'zamanın ötesine geçiyoruz' sloganıyla 93'üncü kez kapılarını açmıştı. Açılış töreninde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, insansı robot Sophia ile birlikte kurdele kesmişti. Fuara damgasını vuran Sophia, fuar boyunca çeşitli etkinliklerde de görev almıştı.

Üç gün için 2.6 milyon TL

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında Robot Sophia'nın etkinliklere katılması için yapılan ödeme ortaya çıktı. Sözleşmeye göre, Sophia'nın sadece 3 günlük fuar etkinliklerine katılımı için toplam 2.6 milyon TL harcandı. Bu da robotun fuardaki günlüğünün yaklaşık 900 bin TL'ye mal olduğunu gösteriyor.

"Özgür Özel yapay zekada aradığı ilgiyi bulamamış"

AK Parti İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, bu durum üzerinden Özgür Özel'i eleştirdi, şöyle konuştu:

"CHP Genel Başkanı Sn Özgür Özel, “YAPAY ZEKA” yı dilinden düşürmüyor. Yerel seçim sürecinde adayları belirlerken de yapay zekayı kullandığını ifade etmiş, 31 Ağustos günü “ROBOT SOPHIA” ile alternatif fuar açılışını gerçekleştirmişti. Ne olduysa bugün iş döndü dolaştı rakı fiyatlarına geldi. Özgür Özel 10 yıl sonra rakı fiyatının 140 Tl olacağına dair bir açıklama yaptı. Kısa süre önce yapay zeka ile aday belirleyip fuar açılışı yaparken birden bire söylemleri arasına rakı fiyatının girmesi kafaları karıştırdı. Özgür Özel yapay zekada tam olarak aradığı ilgiyi bulamamış olabilir belki, ama “ROBOT SOPHIA” aldığı parayla adından çokça söz ettireceği kesin gibi. Bakalım Özgür Özel “ROBOT SOPHIA” nın 3 gün için aldığı 2 milyon 647 bin 744 TL için bir şey diyecek mi?"

Ne olmuştu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl 'teknoloji' temasıyla ve 'zamanın ötesine geçiyoruz' sloganıyla 93'üncü kez kapılarını açmıştı. Açılış töreninde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, insansı robot Sophia ile birlikte kurdele kesmişti. Fuara damgasını vuran Sophia, fuar boyunca çeşitli etkinliklerde de görev almıştı.

DHA

Son Güncelleme: 20.09.2024 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24