TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK EĞİTİM ŞENLİĞİ KORKUTELİ’ NDE DÜZENLENDİ.

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde geçtiğimiz haftalarda bir eğitim şenliği düzenledi. Evet yanlış duymadınız Eğitim Şenliği düzenlendi.

12 Ağustos 2024 Pazartesi 12:40
21380 Okunma
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK EĞİTİM ŞENLİĞİ KORKUTELİ’ NDE DÜZENLENDİ.

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak’ın önderliğinde başlatılan Eğitim Şenliği bu yıl da ilçede coşkuyla kutlandı. 

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan etkinlikte; bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler ön plana çıkarken öğretmenlerin sergilediği “Öğretmenlerle Türk Halk Müziği Gecesi, Halk Oyunları ve Türlü Gecesi, Şiir Dinletisi” gibi etkinliklerle de öğretmenler Eğitim Şenliği’ne muhteşem performanslarıyla damgasını vurdu.  

5 Haziran Çarşamba günü açılışı yapılan Eğitim Şenliği’nin  kurdelesini Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkan Vekili Okan Daloğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recai Ocak, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz, Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak, Antalya Korkutelililer Derneği Başkanı Adnan İmirgi birlikte kesti. 

Sanatsal Etkinliklerle Gecesi Gündüzü Takdire Şayandı... 

Sanatsal etkinliklerle gecesi gündüzü takdire şayan olan eğitim şenliği günleri, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Coşkuyla açılan Eğitim Şenliği günlerce halka açık kitap fuarı etkinlikleri ile her günü dolu dolu geçerken dışarıdan gelen misafirlere de keyifli anlar yaşattı.  

Benzersiz Bir Eğitim Şenliği... 

Araştırmacı -yazar olarak katıldığım ve şenlik boyunca gözlemlediğim birkaç önemli konuya değinmek istiyorum. Türkiye’nin dört bir yerinde birçok festival, şenlik haberlerini duyuyoruz ve takibimize alıyoruz. Ben bu yaşıma kadar ilk kez Eğitim Şenliği diye bir şey duydum. Açıkça söylemek gerekirse bu şenliğin adını ilk duyduğumda büyüklüğünü ve içeriğini tam olarak gözümde canlandıramamıştım ta ki Eğitim Şenliği’ ne dahil olana kadar... 

Kapsamlı ve donanımlı etkinliklerin yer aldığı, eğlencenin de tadı tuzu olduğu programlarla zenginleştirilen ve yaklaşık on gün boyunca Korkuteli ilçesinde devam eden dolu dolu etkinlikler takdire şayan. Ben gördüm ki birileri taşın altına elini koyduğu zaman o taşın altında yatan madenler gün yüzüne çıkabiliyormuş. İşte tam da böyle bir Eğitim Şenliği şöleniydi.  

Bu anlamda İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak’ a ve bu şenlikte canla, başka gönülden emek veren herkese şahsım adına teşekkür ediyor, hafızalardan silinmeyecek nice şölen etkisi yaratan Eğitim Şenliği yıllarınızın sayısının artmasını canı gönülden diliyorum. 

Hayatın bir anını bile kaçırmak istemeyen insanlarla iyiliğe, güzelliğe, yaşama renk katmak için bir fırça darbesi de benden olsun diyen yüreği güzel tüm insanlara sevgi ve saygılarımla...  

Eğitim Şenliği kapsamında düzenlenen etkinliklerde bir fırça darbesiyle şenliğe kendimden, fikrimden, yazdığım haberler ve köşe yazılarımla renk katabildiysem ne mutlu bana... 

Uzun süren emeklerin taçlandırılması ve yıllar sonra geriye dönüp bakıldığında hatırlanmaya değer elimizde bir şeyler olmalıydı... Ben de yazan, üreten biri olarak eğitime sevdası bitmeyen öğretmenlerimizin bir araya gelerek yaptığı muhteşem çalışmaları basınla tatlandırmak istedim. Bu yüzden de ilk günden itibaren Korkuteli 3. Eğitim Şenliği etkinliklerini yakından takip ettim. 

İnsan sadece kendine iyi gelmemeli... Duygu ve düşünceleriyle hayatı benimseyen ve eylemleriyle de dokunduğu herkesi gönülden besleyen insanların varlığına ihtiyacımız var... Bu anlamda topluma değer katan çalışmalarıyla tüm Türkiye’ye örnek olacak Korkuteli 3. Eğitim Şenliği kapsamında  emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak başta olmak üzere eğitim şenliğine gönülden destek veren öğretmenlerimize şahsım adına teşekkür ediyorum.  

Eylül Ayça Karakuş

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24