ÖZEL HABER

Kemerburgaz Öğrenci Koçluğu Yeni Eğitim Öğretim Yılında Sizlerle

Merhabalar, 
Ben Gamze Alper, Matematik Öğretmeniyim. Kemerburgaz  Öğrenci Koçluğu kurucusu olarak bugün bu dergide başlayan ve bundan sonraki zamanlarda da devam edecek olan serüvenimiz için size kısa bir özet şeklinde hedeflerimden bahsetmek isterim. 
Öncelikle ,
Günümüz eğitim sisteminde yapılan sürekli müfredat değişiklikleri, öğrenci seçme sınavlarının içerik değişiklikleri, sistemin peşinde koşma yorgunluğu, sonumuz ne olacak kaygısı  ebeveynlerin ve öğrencilerin korkulu rüyası olmuş durumda.
Türk Milli Eğitiminin zorunlu eğitim öğretim faaliyetleri, devlet okullarında ya da özel okullarda yapılıyor ve bunların dışında özel etüt eğitim merkezleri, özel dersler gibi kollarla destekleniyor. Fakat genele baktığımızda süreçten ve sonuçtan neden hiç kimse memnun değil? Hala başarı yüzdesi düşük olan sonuçları gördüğümüzde hepimizin aklında aynı soru cümlesinin canlanıyor. ‘’Sonumuz ne olacak?’’
Aslına bakıldığında bu durumdan sadece etkilenenler değil edilgenler de mutsuz ancak hala temelleri kesin olarak atılmamış olan ve sağlam bir zemine oturmamış sistem için her depremde (örneğin; TEOG’tan LGS’ye geçiş, örgün öğretimden koronavirüs dolayısıyla online eğitime geçiş vb.) enkaz altında kalan mağdurlar olarak betimlediğimiz, geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrenciler için bir şeyler düşünmek zorunda olduğumuzu farkındayız. 
İşte bu evrede eğitimciler olarak bizler, ebeveynler, öğrenciler ve hatta eğitim tüm ülkeyi ilgilendiren bir konu olduğundan vatandaşların tamamı üzerine düşen görev ve sorumlulukların bilincinde olmalı ki ortada bir problem tespit edildiğinde çözümü etkin ve kolay olsun. Şimdi yazımın en başında da söylediğim gibi bu dergideki serüvenimiz işte tam bu noktadan başlıyor, sizlere cümlelerim yettiğince 

Eğitim Nedir?
Neden Okula Gitmeliyiz?
Okulda Nasıl Ders Dinlemeli ve Öğrenmeliyiz?
Ödev ve Sorumluluklarımızı Kendimize Yük Gibi Görmeden Nasıl Yerine Getirebiliriz?
Matematiğin Eğitimde ve Hayatımızdaki Yeri
Matematiği Nasıl Çalışıyorum?

Gibi başlıklarla anlatmaya çalışacağım. Birlikte alacağımız bu yolda konu isteklerinizi, sorularınızı seve seve bekliyor olacağım. 
Şimdi başlayalım…

Konu: Eğitim, Öğretim ve Okul 
Saygıdeğer Ebeveynler, Kıymetli Öğrenciler ve Sevgili Tüm Okuyucular,
Doğduğumuz günden, öldüğümüz güne kadar geçen süreye yaşam diyoruz. Ve yaşamımız boyunca eğitim adını verdiğimiz sürecin içerisinde etkin bir faaliyet gösteriyoruz. Peki, eğitim nedir biliyor muyuz? Yoksa sürü psikolojisi ile önümüzdekileri sorgulamadan takip mi ediyoruz? 
Eğitim; Bir insanın duygusal, bedensel, zihinsel olarak sahip olduğu yeteneklerini, belirlenen amaç doğrultusunda geliştirmesidir. Bilgi kazanmak, davranışlarını değiştirmek ve geliştirmek yolunda atılan adımların hepsi eğitimin kapsamında yer almaktadır. Her yerde-her zaman eğitim gerçekleşebilir. İsteyerek ve kasıtlı olarak değişimler geçirmek ise eğitimin en önemli stratejisi olarak tanımlanmaktadır. Çünkü birey istemsiz olarak da eğitime dahil olabilir. Örneğin; yemek yemeyi, bisiklete binmeyi gözlemleyip uygulamak gibi… Ancak her zaman eğitim olumlu sonuç vermeyebilir ve zaman-mekan kısıtlaması olmadığından,  herhangi bir şekilde de gerçekleşebilir olması, eğitim sonucu istenmedik davranışlar ortaya çıkarabilir. Örneğin; Sigara içmeyi gören birinin taklit sonucu bunu davranışa dönüştürmesi de eğitimin bir parçasıdır. Bu yüzden eğitim sonucu birbirini etkileyen ve birbirinden etkilenen bir toplum oluşturduğumuzu, eğitimin sosyal, kültürel, psikolojik, ekonomik, siyasal, tarihsel temellerden oluşan bir bütün olduğunu göz önünde bulundurarak öncelikle ebeveynlerin, öğretmenlerin ve sonrasında tüm bireylerin bilinçli olması çok önemlidir. 
Eğitim genel anlamda, çevresel faktörler başta olmak üzere karakteristik özellikler, zihinsel gelişim, gözlem, yetenek ve benzeri bir çok hayat unsuru ile bağdaştırıp bilgi ve deneyimlerle oluşan davranış değişikliği olarak tanımlanır. 

Eğitim sürekli devam eden bir süreçtir.
Eğitim devam ederken, kişinin davranışlarının istenilen bir biçimde değiştirilmesi hedeflenmektedir.
Eğitim süreci devam ederken kişinin davranışlarının bilerek ve isteyerek değiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Eğitim sayesinde insanların kişiliği de farklılaşma içerisine girmektedir.
Eğitim aynı zamanda, bir kültürlenme süreci olarak da tanımlanmaktadır.
Yani eğitim, bir nevi kişinin topluma ayak uydurması olarak da tarif edilmektedir.

Öğretim; Eğitimin okullarda planlı programlı yapılan kısmıdır. Öğretim; belirlenmiş olan müfredatı öğrenmek ve bu aşamadan sonra da uzmanlık kazanmak anlamında kullanılır. Anaokulu ya da ilkokuldan başlayan öğretim süresi üniversiteye kadar devam eder ve bu aşamadan sonra da kişiler istedikleri öğretimi alarak hayata atılıp öğrendikleri bu öğretimleri işlerinde kullanırlar.
Eğitim, tüm hayatımızda davranış değişikliğine dönüşen tecrübeler olarak herhangi bir zorunluluk olmaksızın, sınavları olmayan, kendiliğinden gerçekleşebilir. Öğretim ise, okula gitme, bir plana, programa bağlı kalma, ölçme ve değerlendirme sonuçlarına göre sınıflandırılmaya sebep oluyor.Herkesin probleminin ortak noktası tam olarak burası! Okula yeni başlayan 7 yaşındaki bir çocuğun okula gitmek istememe sebebinin kuralların varlığı olmasından tutun da 18 yaşında bir gencin nitelik sahibi bir meslek tercihi yapabilmesi için bir sınava bağlı olarak üniversiteye girebilme hakkı yine kurallara bağlıdır. 

Günümüzde sosyal medyanın olumlu etkilerinden biri olarak her şeyi herkes daha çabuk öğreniyor ve ayak uydurabiliyorken, eğitim-öğretim konusunda sistemin başındakileri eleştirmek, sisteme sövmek ve sürekli problemi konuşmaktan öteye kimse geçmek istemiyor. Ve inanın ki aslında kurallardan çok daha ortak bir problem varsa o da konuşmak ve eleştirmek, sosyal medyada tepki göstermektir ve kimseye hiçbir katkı sağlamayacaktır. Toplum olarak özgürlüklerimizin kıymetini bilip, bilinçli, bilgili, okuyan ve çağdaş bireyler olmak için çaba gösterdiğimizde önümüze çıkan problemleri çözmekte hiç zorlanmayacağımızı farkında olmamız bize yarar sağlayacaktır.
Bunu başarmak için biz, nacizane elimizi taşın altına koyarak sizleri doğru bilgilendirebilmek, objektif, şeffaf ve genel geçer kararlar verebilmenizi sağlayacak rehberlik ihtiyacınızı karşılayacağız.  Eğitim, Öğretim, Okul, Bilinçli Ebeveyn Olma, Okul ve Meslek Tercihleri gibi konularda çekinmeden danışabileceğiniz, severek Özel Ders alabileceğiniz etkin, faal Kemerburgaz Öğrenci Koçluğu Ofisimiz artık sizlerle! 

Kemerburgaz Öğrenci Koçluğu

Adres: Kemerburgaz, Yalçın Sokak, No: 3/B
İletişim: 0505 074 95 03
İnstagram: kemerburgazogrencikoclugu
E mail:    info@kemerburgazogrencikoclugu.com