Gazeteci – yazar Nazlı Demir, psikoterapist Zeynep Çukadar ile Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Gönüllüsü Kübra Karagöz’ün konuşmacı olarak katıldığı söyleşide; kadın cinayetlerinin basına haber diliyle yansıma şekline dikkat çekildi.
Eyüpsultan Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, farkındalık yaratmak ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.
Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iş birliğinde düzenlenen söyleşide bir kez daha “Kadına şiddete hayır” denildi.
Günümüzün en önemli sorunlarından biri haline gelen ve adeta kangrene dönüşen bu sorun Psikolojik Şiddetin Farkında Olmak konulu “Şiddete Karşı Dayanışma Söyleşileri"nde tüm yönleriyle masaya yatırıldı.
Söyleşi, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in eşi Yeşim Özmen’in katılımıyla Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi tiyatro salonunda gerçekleşti.
Gazeteci – yazar Nazlı Demir, psikoterapist Zeynep Çukadar ile Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Gönüllüsü Kübra Karagöz’ün konuşmacı olarak katıldığı söyleşide “kadın cinayetlerinin basına haber diliyle yansıma şekli, gazetelerde, sosyal medyada, ev içerisinde, üst komşuda görülen şiddet, kadınların cinsiyetleri sebebiyle bu şiddete maruz kaldıkları, kadınların şiddet gördüğünde neden etrafından destek alamadıkları, nereden destek alabilecekleri, şiddetin sebebinin desteksizlik ve erkeklerin o şiddeti uygulama motivasyonları olduğu, yaşanılan şiddetin nasıl sonuçlandığı, psikolojik şiddetin ruhsal ve fiziksel sağlığa etkileri, duygusal şiddetin görünmeyen izleri” gibi konularda bilgiler aktarıldı.
YEŞİM ÖZMEN “SÖYLEŞİYE VERDİĞİNİZ DESTEK SON DERECE KIYMETLİ”
Söyleşi sonunda yaptığı konuşmada Yeşim Özmen, “Bu söyleşiye verdiğiniz destek son derece kıymetli. Bu konuda duyarlılığımızın artması da son derece kıymetli ve önemli. Sayın hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Paylaşımları son derece kıymetliydi. Farkındalığımızın artması, duyarlılığımızın artması, şiddete maruz kaldığımızda ne yapacağımız, nereleri arayacağımız konusunda bizi bilgilendirdiler” diye konuştu.
“UMUT VARSA HER ŞEY MÜMKÜN”
Şiddetin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok büyük bir problem olduğunu vurgulayan Özmen, şöyle devam etti:
“Her geçen gün artarak büyüyor. Konuşmalarda İstanbul Sözleşmesi’nden bahsedildi. İstanbul Sözleşmesi’ne taraf olduğumuz zamanlarda da şiddet Türkiye’nin büyük bir problemiydi. Son zamanlarda yapılan araştırmalara baktığımızda kadına dair cinsel şiddetin, psikolojik şiddetin, ekonomik şiddetin, fiziksel şiddetin yüzde bin 400 oranında arttığını gösteren rakamlarla karşılaştım. Ben çok korktum. Ama ben sizi dinlerken hep “Umut var mı?” diye düşündüm. Umut varsa her şey mümkün. Belki günün birinde bu sorunu nasıl çözdüğümüze dair bir söyleşi yaparız. Burada onu konuşuruz.”