Denge 

Hepimiz ideal ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteriz. İdeal ve sağlıklı bir vücut deyince ister istemez aklımıza ilk kilo gelir. Kilo almamak için zaman zaman çeşitli gıdaları kendimize yasaklarız. Oysa herhangi bir sağlık sorunu yoksa bu kadarda katı olmaya gerek yok. Aslında  çeşitliliği çok besinleri dengeli tüketerek bir taraftan  vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve protein ihtiyacını karşılarken diğer taraftan ruh halimiz için de pozitif olarak fayda sağlamak mümkün.   

İdeal ve sağlıklı vücut deyince aklımıza gelen bir diğer konu ise dengeli spor!  

Spor yaparken genellikle aynı antrenman programını tekrarlarız, gereğinden fazla vücudumuza yüklenerek ağır antrenman programlarına yönelerek gelişim elde etmeyi hedefleriz. Oysa sürekli ayni çalışma programını uygulamak, sürekli belirli bölgelere odaklı çalışmak bir süre sonra kısır dönüye dönüşür.  Bu durum sporda dengeyi kaybetmemize neden olur. Dengesiz yapılan spor asimetrik, dengeli yapılan spor ise simetrik vücut görüntüsüne neden olur! Asimetrik yani dengesiz vücut görüntüsü spor yapmayan insanlarda olduğu kadar bazen bilinçsiz spor yapan insanlarda da görülmektedir. 

Gelin birlikte vücut görüntümüzde dengesizliğe neden olan günlük spor aktivitelerimizi  değerlendirelim. Hergün kardiyo yapan bir kişi görüntü olarak istediği görünümde olsada vücudunun güçsüz olması kaçınılmazdır. Hep ağırlık yapılan antrenman ise vücudun esnekliğini kaybetmesine,  hareket alanının kısıtlanmasına neden olur. Sürekli fonksiyonel antrenman yapmak vücdun direncini düşürürken sadece yürüyüş yapmakla asla vücut yeterince dayanıklı olamaz. Diğer bir deyişle hep aynı egzersizi tekrarlamak bağımlılığa, taraftarlığa neden olur ki bu da vücudun orantısızca başkalaşmasına, şeklinin bozulmasına, çekici olmaktan çıkıp itici olma riskinin artmasın sebep olur. Yukarıda sıraladığım antrenmanları haftalık antrenman programınıza dengeli bir şekilde dağıtarak güçlü, dayanıklı, esnek, fit ve ideal bir vücut görüntüsüne ulaşmamız mümkün.