Biltes Koleji, 2017 yılının ikinci döneminde yapılan Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) Türkiye’nin en başarılı özel okulları sıralamasında ilk 10’da yer aldı. Biltes Ortaokulu, TEOG başarı sıralamasında 492,379 yeterlilik puanıyla 6’ncı oldu. Biltes, İstanbul’daki okullar arasında 2’nci oldu.
ÖZEL ETÜT PROGRAMI
Bu başarıyı beklediklerini söyleyen Biltes Koleji Kurucusu Can Uysal, “Çok yoğun çalıştık. 2,5 yıl boyunca teorik bilgiden ziyade, testlerle uygulamalı olarak çok yoğun bir takvim oluşturduk. Takvim planında ödevler, haftalık konu tarama testleri ve aylık TEOG denemeleri önemli yer tutuyordu. Her öğrencinin kendine özel etüt programı da var. Asıl bu başarıyı getirdi. Öğrencinin derste anlamadığı konuyla ilgili etüt programı uyguluyoruz. Öğrenci ile birebir ilgilenmemiz, özel etüt sistemi, sınavların çok doğru değerlendirilmesi ve hedef odaklı olmamız başarıyı getiriyor” dedi.
ÖĞRENCİLER SINAVLA SEÇİLİYOR
Tüm ortaokul mezunlarının ortalamasının 120’nin üzerinde olduğunu belirten Uysal, bunun sebebinin de tamamen mükemmeliyetçilikten geçtiğini vurguladı. Öğrencileri seçerek aldıklarını ifade eden Uysal, TEOG başarısını getiren öğrencileri de 2,5 sene önce seçtikleri çocuklar olduğunu kaydetti. Öğrencilerini sınavla aldıklarını anlatan Uysal, “Okulumuzda hiçbir şekilde seçmeden öğrenci almıyoruz. Hazırlık ve 3’üncü sınıfa kadar özel pedagojik seçim metodumuz var. 3’üncü sınıf sonrasında da tamamen sınavla alıyoruz. Öğrencinin belli bir potansiyeli varsa bizim okula gelebiliyor” dedi.
JAPON ÖĞRETMENDEN EĞİTİM
Biltes Ortaokulu’nda yoğun bir çalışma temposu olduğuna dikkat çeken Uysal, özellikle 6’ncı sınıfın ikinci döneminden itibaren daha da yoğunlaşan bir okul olduklarını söyledi. Okul öncesinde oyunla öğrencileri yoğurmaya başladıklarını belirten Uysal, ilkokulda da öğrencileri daha doğru eğiterek ve temel şeyleri öğreterek ilerlediklerini vurguladı. Özellikle takım arkadaşlığı ve yaratıcılık özellikleri üzerinde durduklarını kaydeden Uysal, öğrencilerinin doğru sosyal insan olmaları ve uluslararası kültürleri tanımaları için çalıştıklarını anlattı.
İlkokuldaki bütün öğrencilerinin haftada bir saat Japon bir hocadan eğitim aldıklarını ifade eden Uysal, “Öğrencilerimiz bu vesileyle başka bir ülkenin perspektifini kendi perspektifleri ile birleştiriyor. Hem farklı bir kültürü öğrenme fırsatları oluyor hem de Milli Eğitim müfredatındaki değerli okuma parçalarını bir başka kültürle yoğurmayı ve uygulamayı öğreniyorlar. Ortaokulda ise, emin adımlarla öz disiplini oluşturarak, bilginin ne kadar değerli olduğunu hissettirerek ilerlemeye çalışıyoruz. İlk mezunlarımızla bu sonuca ulaştık” diye konuştu.
"BİLFEN İLE AYNI MÜFREDATI KULLANIYORUZ"
Bilfen Okulları’nın kurucusu Osman Öztürk’ün rol modeli olduğunu söyleyen Uysal, “Osman Bey, çok önemli ve kıymetli. Kendisi olmasaydı kesinlikle Biltes Koleji’ni kuramazdım. Bakış açısı ve duruşuyla bana çok önemli bir el verdi. İdealist olarak eğitime yaklaşan, eğitimin bilimsellik ile ön plana çıkarılması gerektiğine inanan, okullarının duvarlarını bilimle süsleyen bir okul kurucusu olması ve bu işi kalbi duyguları ile yapıyor olması beni çok şevklendirdi. Bilfen ile aynı müfredatı kullanıyoruz. Bize yayınlarda ve müfredatımızda çok büyük destek veriyorlar” dedi.
"BAŞARIMIZI YURT DIŞINA TAŞIYACAĞIZ"
TEOG başarısının kendilerini çok yüreklendirdiğini belirten Uysal, “İlk mezunlarımızla 2.5 yılın sonunda ulusal bir başarı kazanmamız bizi çok yüreklendirdi. Bunu doğru uluslararası müfredatlarla eşleştirerek, yurt dışına da taşımamız gerekiyor. Biltes Koleji’nin önemli hedefi, bu ulusal başarıyı sürdürmek ve buna ilave olarak uluslararası başarılar kazanmak. İngiltere ile ilgili çok önemli sürprizlerimiz var. Türkiye’de olmayan çok önemli bir uluslararası çalışmayı yapacağız. Hedefimiz her daim birinci olmak. Uluslararası anlamda da çocuklarımızı diğer ülkelerin çocukları ile aynı ve daha iyisine nasıl ulaştırabiliriz? En büyük hedefimiz bu. Bu başarı sadece Türkiye’de kalmamalı. Biz bunu dünyaya da taşımalıyız” dedi.