Göktürk Dergi ve Gazetesi

2003'te açılan Göksu Parkı'nda ilk kez balık ölümü görüldü: ‘’Eskiden aileler pikniğe gelirdi, şimdi canlılar bile yaşayamıyor’’

YAŞAM

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihmali sonrası İzmir Körfezi'nde meydana gelen toplu balık ölümlerinin ardından şimdi de CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sorumsuzluğu nedeniyle Göksu Göleti'nde toplu balık ölümleri meydana geldi. Çevre sakinleri kirliliği cep telefonlarıyla görüntüledi.

21 Yıllık Ankara Göksu Parkı'nda bulunan Göksu Göleti'nde artan kirlilik nedeniyle toplu balık balık ölümleri meydana geldi. Kirliliği çevre sakini vatandaşlar belgeledi.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihmali sonrası İzmir Körfezi'nde meydana gelen toplu balık ölümlerinin ardından şimdi de CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sorumsuzluğu nedeniyle Göksu Göleti'nde toplu balık ölümleri meydana geldi. Çevre sakinleri kirliliği cep telefonlarıyla görüntüledi.

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan Ankara'nın simgelerinden olan, vatandaşların hafta sonu aileleriyle vakit geçirmekten keyif aldığı Göksu Parkı can çekişiyor. Eski günleri mumla aranan Göksu Parkı CHP'li Mansur Yavaş tarafından kaderine terk edilmiş durumda.

Parkın içinde bulunan Göksu Göleti, artan kirlilik ve bakımların yapılamaması nedeniyle bataklığa dönmüş durumda. Bu durum Ankaralının yanı sıra gölette yaşayan canlıları da olumsuz etkiliyor.

Toplu balık ölümlerinin gerçekleştiği gölete vatandaşlar kokudan yaklaşamıyor. Göletin içler acısı hali vatandaşlar tarafından görüntülendi. Söz konusu görüntülerde kirlilik ve yüzeye çıkan ölü balıklar net bir şekilde görünüyor.

''ESKİDEN AİLELER PİKNİĞE GELİRDİ, ŞİMDİ CANLILAR BİLE YAŞAYAMIYOR''

Göksü Mahallesi'nde ikamet eden ve sabah yürüyüşü sırasında ölü balıkları görüntülediğini belirten Tolga Parlak, Göksü Parkı'nın içler acısı halini anlattı. Yavaş yönetimiyle birlikte kirliliğin 5 yıldır artarak devam ettiğini belirten Parlak, yetkilileri Göksu Parkı'nı kurtarmaya davet etti.

Parlak,''Biz Göksu'da burada ikamet ediyoruz. Sabah yürüyüş yaparken bu duruma şahit oluyoruz. Maalesef bu durum 5 yıldır artarak devam ediyor. Sonunda balık ölümleri gerçekleşmeye başladı. Görüntülerden de görünüyor. Göksu Parkı bir vizyon gösteriyordu. Ankara'nın simgelerinden biriydi. Buranın çok daha iyi bakılması lazım. Eskiden çok iyi bakılıyordu. Eskiden aileler pikniğe gelirdi, şimdi canlılar bile yaşayamıyor.
Sorumlu kişilerin böyle önemli yerlerde bu sorumluluğu doğru şekilde alarak görevlerini yerine getirmeleri gerekiyor. Ama maalesef yerine getirmediklerini görüyoruz. Mansur Yavaş'ın bu ikinci dönemi ama elle tutulur bir şey göremiyoruz.

YENİSİNİ YAPAMIYORLAR ESKİYE BAKAMIYORLAR

Göksu Parkı'nda Göksu 2. Etap Rekreasyon Alanı çalışmaları başlamıştı yıllar önce ama hala inşaat halinde duruyor, bitirilebilmiş değil. Buranın bitirilmesi gerekiyor ama Mansur Yavaş'ın her işinde olduğu gibi burası da ilerlemiyor.

Muhtemelen seçimlere kadar da bitirilemez. Yani yeniyi yapamıyorlar eskiye bakamıyorlar.'' şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.