Göktürk Dergi ve Gazetesi

CANAN KARATAY EVİNE DAHİ SOKMUYOR! Meğer tam bir mikrop yuvasıymış! '500 milyon bakteri barındırabiliyor'

SAĞLIK

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay'dan yine ezber bozan bir açıklama geldi. Herkesin mutfakta kullandığı bir ürüne dikkat çeken uzman isim, son derece sağlıksız olduğunu vurgulayıp eve bile sokmadığını belirtti.

Sağlıklı yaşam konusunda yaptığı uyarılara bir yenisini daha ekleyen Prof. Dr. Canan Karatay, ev temizliğine değindi. Sık kullanımda bulaşık süngerinin 500 milyon bakteri barındırabildiğini vurgulayan uzman isim, kendi evinde bez kullandığını ifade etti.

Canan Karatay’ın yaptığı açıklamaya göre bulaşık süngerleri, özellikle nemli kalmaları durumunda, sağlık açısından zararlı mikroplar barındırabiliyor. Bu nedenle süngeri düzenli olarak dezenfekte etmek ya da belirli aralıklarla değiştirmek son derece önemli. Aksi takdirde uzman ismin tuvaletten bile daha kirli olarak tabir ettiği bu ürün çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.

ÜZERİNDE BAKTERİ VE MİKROPLAR ÜREYEBİLİYOR

Süngerler, nemli ortamlarda bakteri ve mikrop üremesi için ideal bir yer oluşturur. E. coli ve Salmonella gibi zararlı bakteriler bulunabilir.

ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇIYOR

Uzun süre kullanılmayan veya yeterince temizlenmeyen süngerlere maya ve küf yerleşebilir, bu da alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Daha kolay temizlik için tercih edilen bulaşık süngeri tabak, bardak gibi mutfak ürünlerinde ve tezgahta mikropların yayılmasına sebep olabilmektedir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.