Göktürk Dergi ve Gazetesi

TAVİLOĞLU KOLEKSİYONU BİR KOLEKSİYONER HİKAYESİ - 21 EYLÜL – 15 ARALIK 2024

ÖZEL HABER

Taviloğlu Koleksiyonu: Yarım asırlık serüven

Mustafa Taviloğlu’nun 1972 senesinde naif bir heyecanla başlattığı koleksiyon büyük bir tutku ve özveri ile 52 yıldır büyüyerek devam ediyor.

Taviloğlu’nun, bağ kurduğu ve özenle seçtiği eserlerle oluşturduğu koleksiyon sanatçılar, dönemler, üsluplar, teknik ve medyumların çeşitliliği ile geniş bir bakış açısı sunuyor. Mustafa Taviloğlu yarım asırdır büyütmeye ve çeşitlendirmeye devam ettiği, bugün 903 sanatçının 2412 eserinden oluşan koleksiyonu ile öznel olduğu kadar nesnel bir sanat tarihi anlatısını sanat izleyicisi ile paylaşıyor.

Proje tasarımı ve yönetimi Ekmel Ertan tarafından, Taviloğlu Koleksiyonu yöneticisi Neslihan Muratbeyoğlu işbirliği ile yapılan süreçte, küratöryal düzenlemeleri Derya Yücel ve Marcus Graf, mekan konsepti ve düzenlemesini mimar Murat Tabanlıoğlu ve Emre Arolat, görsel tasarımı Nazlı Ongan (Salon), dijital uygulamaları Daniele Savasta, video içerikleri ve belgeseli Sıla Ünlü (Kimbuvideo) yapıyor. Sosyal medya, tanıtım ve PR işlerini September, CIF işbirliği ile yürütüyor, Selin Süter danışmanlık hizmeti veriyor.

Taviloğlu Koleksiyonu, bu serginin gerçekleştirilmesinde kar amacı gütmeyen ve Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimine katkı sağlamak, sanat sektörünün gelişmesine ve büyümesine destek olmak için faaliyet gösteren CIF (Contemporary İstanbul Vakfı) ile işbirliği yapıyor.

YARIM ASIRLIK SERÜVEN

7 MEKAN

903 SANATÇI

2435 ESER

SERGİ MEKANLARI

1. ARTİSTANBUL FESHANE

2. İSTANBUL SANAT

3. IRMH İSTANBUL RESİM VE HEYKEL MÜZESİ

4. MÜZE GAZHANE

5. MECİDİYEKÖY LİKÖR FABRİKASI

6. İŞ SANAT KİBELE SANAT GALERİSİ

7. GALERİ EYÜPSULTAN

Temalar, Temaların mekanlara dağılımı ile sanatçı ve eser sayısı

Taviloğlu Koleksiyonunun kronolojik bir özeti ile Bir Koleksiyonerin Hikayesini sunan ve IRHM’de yar alan Yarım Asırlık Serüven’in yanı sıra koleksiyon dört tema altında mekanlara dağılıyor.

19. Yüzyıldan günümüze insan ve yaşamına dair görünümleri konu alan eserlerin bir araya getirildiği “Tanıdığımız İnsanlar” başlığı, koleksiyonda geniş yer tutan bir tema olarak figüre odaklanıyor.

19. Yüzyıldan günümüze kamusal alan, kent, mahalle, ev gibi insanların iskân mekânlarına dair görünümleri konu alan eserlerin bir araya getirildiği “Yaşadığımız Şehirler” başlığı, koleksiyonda geniş yer tutan bir tema olarak mekân, mimari ve kente odaklanıyor.

19. Yüzyıldan günümüze ağırlıklı olarak peyzaj ve manzara konulu eserlerin bir araya getirildiği “İzlediğimiz Manzaralar” başlığı, koleksiyonda kapsayıcı bir kavram olan doğayı merkezine alıyor.

20. Yüzyıldangünümüze, soyut eserlerin bir araya getirildiği “Gördüğümüz Renkler” başlığı, koleksiyonda gerçeklik ve somut imgeyi aşan soyutlamanın renkli dünyasını izleyiciye sunuyor.

İSTANBUL RESİM VE HEYKEL MÜZESİ

Bir Koleksiyoner Hikayesi Yarım Asırlık Serüven

ARTİSTANBUL FESHANE

Bir Koleksiyoner Hikayesi Tanıdığımız İnsanlar

LİKÖR FABRİKASI

Bir Koleksiyoner Hikayesi Tanıdığımız İnsanlar - Yaşadığımız Şehirler

HALİÇ TERSANE

Bir Koleksiyoner Hikayesi İzlediğimiz Manzaralar

MÜZE GAZHANE

Bir Koleksiyoner Hikayesi Gördüğümüz Renkler

İŞ SANAT KİBELE SANAT GALERİSİ

Bir Koleksiyoner Hikayesi Tanıdığımız İnsanlar

GALERİ EYÜPSULTAN

Bir Koleksiyoner Hikayesi Gördüğümüz Renkler - İzlediğimiz Manzaralar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.